Visual Art & DesignNieuwsBusiness Case Canon.nl
april 14 , 2015 / Posted by Jordy Stuivenberg / Nieuws /

Business Case Canon.nl

Bij Visual Art & Design staan creatieve passie en sterke klantfocus centraal. De drijfveer van directeur/eigenaar Wilbert van den Burg, om met creatieve reclame-uitingen toegevoegde waarde te bieden, leidt tot constante groei. De mogelijkheden van de Océ Arizona om nieuwe markten aan te boren, inspireerden hem en zijn team zodanig dat dit tot aanschaf leidde. De potentie blijkt inmiddels zo groot dat zij gericht moeten selecteren. Met het bedrukken van deuren en panelen opent zich nu de nieuwe en omvangrijke interieur- en decoratiemarkt voor Visual Art & Design.

Creating Attention
Visual Art & Design staat voor ‘Creating Attention’ door het ontwerpen van huisstijlen en het produceren van krachtige blikvangers. Van vlaggen en banieren, voertuigbelettering en gevelreclame tot stickermateriaal, sales promotieartikelen en bedrijfskleding. “Wij willen meer dan gewoon produceren wat gevraagd wordt. Wat ons onderscheidt is dat we ons willen inleven in de klant. Het liefst willen we de persoon of de filosofie achter een bedrijf goed kennen om een uiting te maken. Ik ben wel eens voor een gesprek van tien minuten naar Zeeland gereden. Dat leidde wel tot een geslaagde aanpak waarmee we de verwachtingen ver overtroffen”, aldus Wilbert. Visual Art & Design bestaat sinds 2001 en werkt met een team van vier bevlogen professionals plus extra krachten bij piekdrukte.

Flatbed printen als groeifactor
Visual Art & Design maakte voorheen gebruik van derden om flatbed producties aan uit te besteden. Dit kostte veel geld en werkte inflexibel. Juist om nieuwe toepassingen te verkennen zou het beter zijn om zelf de apparatuur in huis te hebben. Van het bestaan en de potentiële mogelijk-heden van de Océ Arizona had Wilbert al wel gehoord. Ook was hij al langer in gesprek met Canon accountmanager Marcel te Nijenhuis over toekomstverwachtingen. “Toen wij weer eens in gesprek waren heb ik heel kort door de bocht om een goed voorstel gevraagd. Binnen een week had ik een keurig voorstel, maar ik wilde dat iedereen erachter stond. We zijn toen met het team naar Canon geweest voor een uitgebreide demonstratie. Daarbij heb ik bewust een stapje terug genomen. Zowel de financieel verantwoordelijke als de ontwerpster en de productieman waren echter enthousiast over hetgeen de productspecialist liet zien. Op de terugweg hebben we toen eigenlijk al de beslissing genomen om met deze machine verder te gaan.”

 

Vrijwel geen creatieve grenzen
“Wij bedienen grote bedrijven als Formido maar ook de schilder op de hoek. Deze printer maakt het mogelijk om signs ook in een oplage van enkele stuks betaalbaar te produceren. Er zijn vrijwel geen creatieve grenzen, bijvoorbeeld kamernummers in braille printen of tafelbladen van unieke ontwerpen voorzien voor hotelketens. We hebben ook al een serie iPads van huisstijl en logo voorzien of rechtstreeks tekst en icoontjes op displayplaatjes van bedieningspanelen voor elektrische voertuigen gezet. Er zijn nog zoveel mogelijkheden dat we moeten kiezen om niet te versnipperd te raken. Heel interessant is de interieur- en decoratiemarkt. Voor een bouwmarkt bedrukken wij nu panelen en deuren. Hun klanten kunnen nu deuren kopen met een persoonlijke print erop. Dat kan voor de kinderkamer, badkamer of keuken. Je kunt echt op alle materialen drukken: glas, steen, tegels, ruw en geschaafd hout, RVS of zelfs jasbeschermers van fietsen.”

Ondersteuning van Canon
Canon bood een uitgebreide kennismaking met demonstraties en testen. Nadat de beslissing genomen was, werd een zorgvuldig implementatietraject uitgerold. Wilbert: “Canon heeft het professioneel aangepakt en voor de levering een complete planning gemaakt. Wij moesten hiervoor een muur wegbreken en vervolgens heeft de transporteur een locatiecheck gedaan, inclusief het opstellen van een plan voor het lossen en plaatsen van de Océ Arizona. Bij de levering kwamen twee vrachtauto’s voorgereden en werd tot op de centimeter nauwkeurig de apparatuur naar binnen gebracht en gepositioneerd. De engineer die het begeleidde heeft alle hard- en software geïnstalleerd en vervolgens werkend opgeleverd. Daarop volgde een dag training, die een week later nog eens herhaald werd om praktijkvragen en kleine startproblemen te behandelen. En dat een maand later nóg een keer. Voor ons is de ondersteuning van Canon essentieel omdat mensen met vragen en ideeën komen zodra ze dit zien. Die kunnen wij snel uitwisselen met onze contacten bij Canon.”